Àgora Ciutadana de Badalona

Sumem lluites. Construïm alternatives

Manifest de la Plataforma de Badalona pel dret a l’avortament lliure i gratuït

El 28 de gener coincidint amb el ple municipal de l’Ajuntamet de Badalona, a la Pl. de la Vila, concentració pel dret a l’avortament lliure i gratuït, convoca la Plataforma Badalona pel dret a l’avortament lliure i gratuït a les 17:30h, després de la concentració Ple Alternatiu, més informació aquí.

Llegeix el manifest de la Plataforma:

1507932_460068424094168_1875849779_nManifest de la Plataforma de Badalona pel dret a l’avortament lliure i gratuït

Des que el Partit Popular va arribar al govern de l’estat, ens ha estat amenaçant amb derogar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva (SSR) i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE) aprovada el 2010.

Aquesta amenaça es va concretar el divendres 20 de desembre de 2013 amb la “Ley Orgánica de Protección de la Vida del Concebido y de los Derechos de la Mujer Embarazada”.

La Llei Gallardón només contemplaria dos supòsits en que seria legal l’avortament: en cas de violació, si abans s’ha denunciat i s’ha comprovat, i en cas que la vida o la salut de la dona embarassada perillés.

Les dones no podrem decidir en cap cas. Ho faran per nosaltres dos psiquiatres, jutges, metges i policies; qui decidiran si estem prou afectades psíquicament o si ens han violat, i les dones joves ni tan sols hi podran acudir per si soles.

Les dades demostren que la taxa d’avortaments és menor en aquells països on les lleis són més permissives. En canvi, els dogmàtics conservadors, mentres teoritzen sobre el dret dels no nascuts, pretenen mantenir el control social i sobre el cos de les dones, intentant prohibir, fins i tot, l’educació sexual i l’ús de mètodes anticonceptius. Per això l’avortament passarà a la clandestinitat i ni tan sols les “píndoles del dia desprès” i les clíniques es podran publicitar.

La llei respon a plantejaments ideològics del PP, partit al que pertany l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que amb pocs anys està desplegant tota una bateria d’atacs als drets socials més fonamentals. En cas de ser aprovada, suposaria un retrocés de 80 anys en comparació amb la llei de l’avortament aprovada a Catalunya durant la II República, i que més tard fou abolida pel franquisme. Fins i tot estaríem en una situació més restrictiva que l’aconseguida amb la despenalització parcial de 1985 i pretén reformular la ja de per sí insuficient llei de l’avortament, aprovada el 2010 fruit de la lluita del moviment feminista.

Tornem a ser a la cua d’Europa en el reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius, abandonant tractats internacionals pels drets i llibertats de les dones que daten del 1979, amb un avantprojecte que parteix de la base que les dones no tenim dret a decidir sobre el nostre cos, ja que se’ns considera persones inferiors que s’han de tutelar i no subjectes responsables de la nostra pròpia vida.

Per enèsima vegada el Govern del PP intenta estendre el seu control sobre el cos de les dones, abans tutoritzada pel pare, el marit i el capellà. Ara els tutors pretenen ser el govern del PP amb la base ideològica de la Conferència Episcopal i dels sectors ultraconservadors de la dreta.

La interrupció voluntària de l’embaràs es convertirà en un pelegrinatge de metge en metge, col•lectiu una part del qual veurà retallat i criminalitzat el lliure exercici de la seva professió, en tant que d’altres, fins i tot podran negar-se a donar-nos informació sobre l’avortament tot i que es compleixi qualsevol dels dos supòsits. Però en realitat no es podrà avortar ni als centres públics ni als privats, tal i com es pot fer ara.

Com sempre, les classes amb més poder adquisitiu podran esquivar la llei anant a clíniques d’altres països on les condicions per avortar són menys restrictives. Per contra, les classes més humils, castigades per les desigualtats i les retallades socials del capitalisme, hauran de recórrer a avortaments clandestins que no sempre podran garantir les condicions mínimes per assegurar la salut de la dona, augmentant el possible risc de mortalitat.

Però les dones continuem i continuarem avortant, com hem fet sempre, arreu del món. I volem fer-ho en les millors condicions possibles i aquí. No restarem passives davant aquest nou atac al dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Continuem i continuarem:
-reivindicant el dret a decidir sobre el propi cos, sense supòsits, sense indicacions, sense tuteles
-promovent una educació sexual i afectiva igualitària, lliure, sana
-exigint els anticonceptius gratuïts, no agressius amb el cos i a l’abast de tothom
-demanant que es desplegui la llei catalana de drets i salut sexual i reproductiva
– defensant la igualtat de gènere i els drets de les dones a totes les esferes socials, així com l’eradicació de qualsevol tipus de violència (física, psicològica, institucional, simbòlica, homofòbica, etc.).

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!

Informació

This entry was posted on 25 gener 2014 by in Documents.

Categories

gener 2014
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Contra la repressió al Comitè de suport amb els vaguistes de fam de Comroc

Campanya “No Marxis sense hora, hi tens tot el dret”

Àlbum de fotos del #TramProgrés de la #ViaCatalana

L’Àgora Ciutadana de Badalona necessita tot l’entusiasme…

A %d bloguers els agrada això: