Àgora Ciutadana de Badalona

Sumem lluites. Construïm alternatives

2ª Àgora de Badalona: Serveis Públics

TAULA-DEBAT 2ª ÀGORA BADALONA EN MATÈRIA DE SERVEIS PÚBLICS

1. Defensa dels serveis públics, rebuig a les privatitzacions i externalitzacions i obertura de processos de municipalització d’aquests.

 • Denunciem que tota despesa pública que va a escola o sanitat concertada o privada, és en detriment de l’educació o sanitat pública.
 • Garantir el control ciutadà, la participació, i la transparència de la despesa pública en sanitat, educació i, en general, tots els serveis públics. El control ha de garantir la participació dels usuaris i usuàries, i els i les treballadores conjuntament amb l’administració pública.
 • L’externalització dels serveis públics no suposa un estalvi, és convertir en negoci privat un dret de la ciutadania, i suposa la precarització dels treballadors i treballadores d’aquests serveis.
 • Defensem la reversió de les externalitzacions i serveis privatitzats.

2. Defensa de la gratuïtat del transport públic per a persones aturades o en situació de pobresa, i la tarificació social per a persones jubilades i estudiants.

 • Rebutgem l’augment dels preus del transport públic sota cap circumstància.

3. Rebuig a la reforma de la planta judicial proposada en el projecte de Llei Orgànica del Poder Judicial i l’eliminació dels jutjats de Badalona.

 • Rebutgem les taxes judicials, provinguin de la Generalitat de Catalunya o del Govern d’Espanya.

4. Defensa del caràcter públic del Registre Civil, i rebuig a la seva privatització encoberta mitjançant la transferència als registradors.

5. Defensa de l’escola pública i de qualitat, rebuig a privatitzacions.

 • Defensa del manteniment i augment de les places d’escoles bressol en Badalona.
 • Defensa del manteniment de les línies escolars públiques de Badalona. Rebuig a la privatització encoberta de l’educació per reducció de ratio en escola pública i per la via de taxes.
 • Rebuig de l’increment de ratio d’escola concertada i privada, que es realitza en detriment de la pública, com l’exclusió d’alumnes que realitza l’escola concertada.
 • Defensa de l’increment de plantilles de professorat i la cobertura de les substitucions des del primer dia.
 • Reclamen la necessitat de contractar i formar al professorat per atendre a alumnes amb necessitats d’atenció especial.
 • Rebutgem la LOMCE, també coneguda com a Llei Wert, una llei no volguda per la gran majoria de la comunitat educativa. Recolzem campanya insumisió a LOMCE i d’aturament al desenvolupament de la LEC i el decret de plantilles.
 • Defensem l’augment de les beques de menjador i beques de llibres, rebutgem les taxes educatives i el seu increment. L’educació és dret universal i s’ha garantir-se la seva gratuïtat en totes les etapes de la vida. Així com defensem l’augment del pressupost destinat als recursos econòmics dels centres. Rebutgem les retallades en educació, tant les passades com les futures, i defensem l’augment dels pressupostos d’educació.

6. Reclamen una atenció integral a la violència de gènere per part de l’Ajuntament de Badalona.

 • Rebutgem que les polítiques de violència de gènere municipals s’encarreguin a la conselleria de Seguretat Ciutadana.
 • Reclamem un pla integral d’igualtat de gènere per la Ciutat de Badalona.

7. Les administracions públiques, i en particular l’Ajuntament de Badalona, han de garantir l’atenció a les persones en dependència i en situació d’exclusió social.
8. Defensem una sanitat pública (la sanitat és un dret, no un negoci), de qualitat (fonamentada en criteris d’eficàcia i eficiència), universal (que garanteixi l’accés a tothom sense exclusions) i equitativa (que asseguri els mateixos recursos en funció de les diferents necessitats).

 • Reclamem la derogació del decret 16/2012 i Instrucció 10/2012 del Departament de Salut de Catalunya, que restringeixen l’accés a l’atenció sanitària.
 • Reclamen l’accés universal a l’atenció sanitària, en especial en el cas d’urgències, i per garantir-ho rebutgem tota exclusió o limitació del dret d’empadronament en el municipi.
 • Reclamen la obertura de tots els llits tancats als Hospitals de Badalona. De la mateixa manera que s’han de reobrir els CAPS tancats i/o ampliar el seu horari. S’ha de reforçar i potenciar l’atenció primària.
 • Reclamen la publicació dels temps d’espera de totes les intervencions quirúrgiques.
 • Denunciem el traspàs de pacients de la sanitat pública a la sanitat privada.
 • Reclamen la cobertura de totes les baixes de personal sanitari. De la mateixa manera denunciem la precarietat dels contractes laborals i reclamen la seva minimització.

PROPOSTES D’ACCIÓ:

 1. Recolzar les mobilitzacions en defensa de l’escola pública i en especial les mobilitzacions del Col·legi Públic Baldiri i Reixac. Sens perjudici del suport actiu que ja ha realitzat l’Àgora Badalona a les mobilitzacions del Baldiri i Reixac, com d’altres escoles, l’Àgora Badalona ha de realitzar una resolució en suport de la mobilització de l’Escola Baldiri i Reixac.
 2. Constituir a Badalona un nucli o grup d’acompanyament de la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PASU_CAT), per desenvolupar la campanya “Jo Sí Sanitat Universal”, i altres reivindicacions de la plataforma, en especial la denúncia l’incompliment de la normativa d’accés a l’atenció sanitària com la facturació d’urgències i els cartells il·legals que deneguen l’atenció sanitària.
 3. Recolçar les campanyes de denúncia de la situació en sanitat, com les mobilitzacions en defensa de la sanitat pública. Procurar la coordinació entre els serveis públics sanitaris (hospitals i CAPs de Badalona)
 4. Difondre les reivindicacions, i la situació dels serveis públics als ciutadans de Badalona procurant i fomentant la seva participació i organització activa en les mobilitzacions en defensa dels serveis públics.

 

Informació

This entry was posted on 12 Juliol 2014 by in Documents.

Categories

Juliol 2014
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Contra la repressió al Comitè de suport amb els vaguistes de fam de Comroc

Campanya “No Marxis sense hora, hi tens tot el dret”

Àlbum de fotos del #TramProgrés de la #ViaCatalana

L’Àgora Ciutadana de Badalona necessita tot l’entusiasme…

A %d bloguers els agrada això: