Àgora Ciutadana de Badalona

Sumem lluites. Construïm alternatives

Manifest de l’Àgora ciutadana de BDN

Actualment, la democràcia parlamentària està basada en una participació ciutadana cada 4 anys mitjançant el vot. No hi ha espais ciutadans de participació, les institucions són espais buits amb un llenguatge distant i especialitzat. Ara per ara, la classe treballadora som números que els CAPITALISTES necessiten per engreixar els seus comptes corrents.

Necessitem AIRE FRESC i, principalment, VISUALITZAR  un sistema polític, econòmic i social radicalment diferent on les persones siguem el centre d’interès.

Som persones unides pel malestar d’unes vides precàries per la desigualtat, però sobretot ens uneix una vocació de canvi. Estem aquí perquè volem una nova societat que doni prioritat a les persones per sobre dels interessos econòmics i polítics. Ens sentim trepitjats per l’economia capitalista, i ens sentim exclosos del sistema polític actual, que no ens representa. Apostem per una transformació profunda de la societat. I sobretot apostem perquè sigui la pròpia societat la protagonista d’aquest canvi.

Sabem que Capitalisme i Democràcia són dos termes incompatibles. Davant les retallades de drets socials, laborals i la impossibilitat de viure hem d’actuar. Davant la corrupció i els interessos particulars dels actuals polítics hem de lluitar per una vida digna per a tothom.

Des de fa dos anys, el moviment 15M, Badalona Indignada, fa visible la incoherència d’un sistema destructiu i ferotge que no té en consideració les persones. Volem perseverar en la lluita deixant de donar cops a cegues. Volem analitzar les dificultats, els errors i també les fortaleses juntament amb tot el teixit associatiu de Badalona.

Perquè fóra bo reconèixer el treball fet, no hem començat a treballar fa quatre dies; ni fa dos anys. Som moltes persones treballant organitzadament o aïlladament per construir alternatives. Ja ens hem trobat a les places, carrers i locals de Badalona; en actes reivindicatius, festius, en fòrums, xerrades i assemblees. Hem unit els nostres esforços en vagues, cadenes humanes, ocupacions, manifestacions, marxes ciutadanes, cassolades i xiulades…

Volem consolidar, des de la pluralitat, una coordinació ferma per construir alternatives, actuar des del municipi amb una visió oberta a l’extensió a altres contrades. Des del convenciment que no som esclaus d’un sistema que ens necessita per enriquir un 1% de la població.  Som el 99%, no estem sols!! Volem ésser més forts que mai i enxarxar-nos CREANT UNA BADALONA PER A LES PERSONES!! 

VOLEM COMPARTIR UN ÀGORA CIUTADANA, el dissabte 25 de maig, un dia de reivindicació i de construcció d’alternatives. On l’eix vertebrador sigui la reflexió en quatre àmbits: democràcia participativa, serveis públics (Educació, Sanitat, Comunicació…), drets laborals i drets socials. Una jornada on poder  posar en comú experiències, lluites, idees i alternatives dins del marc municipal de Badalona.

VOLEM  POSAR ELS FONAMENTS d’una  Badalona on es doni resposta a les necessitats de les persones per sobre dels interessos del CAPITAL.

Això tan sols és l’inici d’una proposta que està oberta a canvis… perquè creiem fermament que la preparació i participació ha d’ésser part de tots i totes. Si et sents partícip d’aquest manifest. Si t’atrau la proposta. Si ja has conclòs que no ens podem amagar més, que l’únic camí és el treball col·lectiu.

Categories

Març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Contra la repressió al Comitè de suport amb els vaguistes de fam de Comroc

Campanya “No Marxis sense hora, hi tens tot el dret”

Àlbum de fotos del #TramProgrés de la #ViaCatalana

L’Àgora Ciutadana de Badalona necessita tot l’entusiasme…

A %d bloguers els agrada això: